week 3

Wat hebben we weer een fijne week gehad. Afgelopen woensdag is de eerste leerlingenraad gestart. Vanuit onze klas zit Julie in de leerlingenraad. In het begin was het nog een beetje spannend, maar het was vooral erg leuk. Er staat ook al een leuke foto van de kinderen van de leerlingenraad op de website.

Groep 4 is deze week gestart met de contractbrief. Dit is in het begin weer een beetje wennen, maar wat zijn de kinderen betrokken en wat zijn wij trots op ze!

Groep 3 is gestart met kern 2 van veilig leren lezen. Bij onze groepsdocumenten kunt u precies lezen wat de kinderen in deze kern gaan leren.

We hebben ook verder gewerkt aan ons project over Nederland. Wat leren we veel. Op vraag van de kinderen zijn we verder in gegaan op de watersnoodramp. Wat heeft Nederland gedaan om dit niet nog een keer te laat gebeuren? We kwamen toen uit bij de deltawerken. Samen met de kinderen zijn we gaan bekijken wat de deltawerken zijn. De bekendste is toch wel de Oosterscheldekering. De kinderen zijn vervolgens zelf gaan kijken hoe ze de Oosterscheldekering konden nabouwen. Sommige kinderen hebben ervoor gekozen om in de zandbank te gaan bouwen. Weer een ander groepje heeft met Kapla de Oosterscheldekering nagebouwd. Heel veel kinderen vonden het ook leuk om met klei te werken. Deze bouwwerken van klei staan bij ons in de gang. Leuk om er eens langs te lopen.
Ook hebben we het gehad over de verschillende grondsoorten in Nederland. We hebben zelfs verschillende grondsoorten kunnen voelen, ruiken en zien.

Op vrijdag en dinsdag hadden we een volleybalclinic. Alle kinderen deden heel goed mee. Ze kregen zelfs een compliment dat ze zo slim speelde. Geweldig!

Aankomende vrijdag hebben we een studiedag voor de onderbouw. Dat betekent een extra lang weekend voor de kinderen.

Media
  • oosterschelde in zand
  • samen aan de oosterschelde werken
  • volleybalclinic 1
  • volleybalclinic 2
  • volleybalclinic 3
  • volleybalclinic 4
  • volleybalclinic 5
  • volleybalclinic 6