rijk milieu in de klas

Vrijdag een vrije dag voor jullie, maar een studiedag voor rijk milieu voor ons!

Het postthema hebben we afgesloten.

 Van de posthoek hebben we een sinthoek gemaakt. In deze hoek wordt iedere dag heerlijk gespeeld. Er wordt in gebakken (klei met lettervormpjes) maar ook in verkleed. Vandaag was zelfs iemand Americo met op zijn rug... jawel Sinterklaas! Juf Floor kreeg een prachtig mooi cadeau van de hoofdpiet.
Ook hebben we een keersommenhoek gemaakt. Hierin liggen allemaal kleine spelletjes waardoor het leren van de keersommen nog leuker wordt. We houden ook in een schema bij welke kinderen sommige keersommen al kennen.
In onze bouwhoek liggen voorbeelden voor het bouwen met kapla, natuurlijk wel in het thema van sinterklaas.

 Vandaag lag er wel een heel bijzonder boek in onze kring... een boek met allemaal geheimpjes over Sinterklaas... wisten jullie bijvoorbeeld dat Sinterklaas ook wel eens aan de rekstokken hangt om soepel te blijven als de pieten het niet zien... en dat Sinterklaas berenpantoffels heeft! Hoe oud hij is wist hij zelf niet meer omdat hij jaren geleden de tel is kwijt geraakt. Dit boek vol met geheimpjes lezen we voor als niemand het ziet of hoort met de deur dicht.... want het boek lag echt in onze klas...

 Morgen komt Sinterklaas op bezoek en we hebben een mooie welkomsdans! Misschien kunnen de pieten wel meedoen!

 Iedere dag volgen we het 'nieuws van de dag' een leuke site voor op het digibord waarop nieuwtje te zien zijn van die dag. Nu mogen de kinderen nadat we deze nieuwtjes voorspeld hebben en daarna gelezen hebben ook nog eens 3 vragen uit het stukje nieuws halen en deze aan hun klasgenootjes stellen. dit is echt heel erg knap!

 Wij hebben er heel vee l zin in! geniet van deze mooie gezellige tijd van het jaar.

Liefs Lotte en Floor