Het is gewoon jammer dat het vakantie is

Woensdag hebben we een les gegeven over 'weerbaarheid'.  Floor had een ballon meegenomen in de klas en deze helemaal opgeblazen totdat hij bijna knapte. stel dat jij deze ballon zou zijn sta je ieder moment op 'knappen', reageer je snel 'ontploft' en voelt at heel onveilig voor de kinderen om je heen. Toen liet ik de ballon leeglopen en zei... 'stel je nu voor dat je ballon 0 zou zijn?' Dat zou ook niet oke zijn... je bent snel aan het huilen, je wordt zo omver gelopen, heel leuk om deze reactie uit te lokken...

Toen blies ik de ballon op naar 'middelmatig.' Je staat stevig, je kunt iets horen wat niet fijn is en daar goed op reageren zodat het voor de ander niet interessant is dat nog eens te doen bij jou. We noemden wat voorbeelden van onszelf wanneer je je ballon 10 voelt of hebt gevoeld. Of wanneer ballon 0. En wanneer je je gewoon ballon 1 voelt. Dit gaf veel inzicht en prachtige gesprekken over onszelf.
We hebben deze week het thema kerst/ de verschillende geloven afgerond. Het kerstverhaal vanuit het Christendom behandeld. Je zou bijna denken dat jullie voor een katholieke school hebben gekozen. haha!  Toch leerzaam waarom we eigenlijk kerst vieren.
De hapjes die door jullie kinderen zijn gemaakt voor het kerstdiner waren echt ongelooflijk lekker, zelfs zo lekker dat er toch verschillende kinderen ziek van zijn geworden deze vrijdag.
3 stukken taart.. zo'n kans krijg je natuurlijk nooit meer.. 😉
Het buffet werd geopend met prachtig vuurwerk, een echte ijs fontein. (toen deze aanging dachten we aan iemand van wie we heel vel houden)
Na de eerste twee rondjes met '3 verschillende dingetjes' pakken uit het buffet, hebben we een modeshow gelopen.Wat hebben jullie toch prachtige kinderen! We hebben genoten van alle mooie kleding, make-up, strikjes, bloezen en stropdassen. En vooral hoe mooi ze zichzelf voelden!
Leuk dat er zoveel belangstelling was voor het toneel dat werd opgevoerd donderdagavond.
Vrijdag hebben we apenkooi gedaan tijdens de gym. Het tikken was snel verdwenen en er ontstond een fantasie spel tussen de kinderen. Ze hadden meer zin in rust en verwerking van alle indrukken afgelopen tijd door een prachtig spel. En voor sommige was de onesie ook wel erg warm om in te rennen. Er hing een heerlijk sfeertje. Af en toe kwam er een mooie kunst voorbij waar we naar mochten kijken op de uitgestalde materialen.
Toen we terugkwamen hebben we een gave BINGO gedaan met getallen tot 100! Dat was leerzaam. Groep 3 en groep 4 moest hiervoor heel goed samenwerken. De prijzen lagen uitgestald in de koffiekamer. De winnaars mochten iets moois kiezen.
Na de vakantie starten we met het thema Egyptenaren. En zijn als snel de portfolio gesprekken.
We willen jullie allemaal een hele fijne vakantie wensen, en al geluk, gezondheid en ontzettend veel liefde voor jezelf en de ander voor 2019.

Ideetjes voor de vakantie:
- toch even iedere avond (m.u.v. van de feestdagen) 10 min lezen. Groep 3 heeft leesbladen meegekregen.
-Een bedrag aan geld geven aan jullie kinderen voor het toetje voor een van de feestdagen te regelen en kijken of ze ermee uitkomen? (geldbewust)
-zit je lekker op de fiets.. groep 3 mag gaan verdubbelen met getallen onder de 20. En groep 4 mag gaan tellen tot 100.
-groep 3 is met hele uren en splitsingen tot 10 bezig. En groep 4 is bezig met kwart voor... en kwart over...

 Tot januari allemaal!

Veel liefs, fijne dagen, geniet bewust.
Annemieke, Magda, Lotte en Floor

Media
  • 0c2f39b0-fb38-4b59-b517-4417292d8176
  • 5c1bae37-0b02-47c7-9af7-2e276b4e782d
  • c8320f82-6f7e-4725-a7c1-5c2171c7f311
  • b8cd677f-c8f6-462f-ad7d-cf4179a5ffc1