Fijne start nieuwe jaar

Wat een heerlijke start in het nieuwe jaar hebben wij gemaakt. Wat was het ontzettend fijn om alle kinderen weer terug te zien in de klas. Allemaal vrolijke gezichten die klaar zijn om er weer vol tegen  aan te gaan. Ze geven elkaar zoveel energie.

De kinderen kwamen verwonderd binnen in een klas met kleine veranderingen. Een klas die vol stond met nieuwe activiteiten rond het nieuwe thema Egypte. Allemaal verschillende activiteiten worden aangeboden rond het thema. Alle kinderen kunnen met hun eigen talent het thema onderzoeken en ontdekken.

Maandagmiddag zijn wij eerst gaan kijken wat we al wisten over het thema. Met elkaar hadden de kinderen al heel veel kennis. Dit hebben we mooi weg gezet in een woordspin. Vervolgens kregen de kinderen een tekst voorgelezen. De tweede keer moesten de kinderen luisteren of er onderwerpen in stonden die ze nog niet kenden. Deze woorden zijn we vervolgens toe gaan voegen in onze woordspin, maar dan met een andere kleur. Op deze manier kunnen de kinderen heel duidelijk zien, wat ze al wisten maar ook wat ze al nieuw hebben geleerd. Wat gaat dit een geweldig project worden. Wij hebben er allemaal zin in om weer allemaal nieuwe dingen te mogen ontdekken.

Ook zijn wij begonnen met het thema respect. Tijdens de verschillende kring gesprekken hebben wij mooie gesprekken. Ook zijn we begonnen met het geven en krijgen van complimenten. Elke dag krijgen een paar kinderen complimenten van de klas. Deze complimenten schrijven we op. Vervolgens hangen wij ze op de complimentenmuur in de gang. Wat is het toch fijn om deze complimenten te krijgen maar ook om te geven. Wij zouden het leuk vinden als jullie complimenten toevoegen aan deze mooie lijstjes.

Natuurlijk zijn we ook weer begonnen met de gewone lessen, waaronder lezen. Met groep 3 hebben we een mooi leescircuit gespeeld, met allemaal nieuwe spelletjes. Je leert namelijk pas echt lezen als je voldoende leeskilometers maakt. Wij willen daarom nogmaals benaderen hoe belangrijk het lezen thuis is. Elke dag even 10 minuten helpt ontzettend veel in de leesontwikkeling van kinderen. Neem hier echt de tijd voor, even na het eten samen lezen. Maak er een spelletje van, bijvoorbeeld om en om een regel lezen. Of geef aan dat je 1 fout maakt en dat zij moeten zeggen welke fout je hebt gemaakt. Het is ook heel leuk om in het donker met een zaklamp te zetten, enzovoort. Gisteren hebben de kinderen allemaal een happertje mee naar huis gekregen. Leuk om te maken en te spelen, en zo zijn de kinderen aan het lezen zonder dat ze het echt door hebben. Succes!