Waar komt dat koffer toch vandaan?

Gisteren stond er ineens een koffer in onze school. Van wie zou het koffer toch zijn? Omdat er een kaartje met tie aan hing dachten we dat het koffer misschien van Ties zou zijn. Ties herkende het koffer echter niet. Voorzichtig maakten we het koffer open. Er zaten allemaal spullen in uit Azië. Ook zat er een mooie jurk in. Demi mocht zelfs op haar verjaardag deze prachtige jurk passen. Wat een plaatje. En vandaag stond er weer een koffer.  Nu met spullen uit Afrika. Heel bijzonder allemaal. Erg vreemd.

In de klas kennen de kinderen inmiddels bijna allemaal ons liedje over de wereld. We hebben het al een aantal keren gezongen.

We beginnen allemaal steeds meer ons plekje te vinden op onze nieuwe school. Sommige kinderen kiezen voor een vaste plek. Anderen hebben dat liever niet.  Mooi dat dit zo kan.

Vandaag kwam Lili ook vertellen over haar man Hans. Een indrukwekkend verhaal. De kinderen luisterden heel goed en er werden mooie vragen gesteld.

Rondom het project respect hebben we deze week gepraat over de goedgemutste eigenschappen van een leeuw, een kameel, een steenbok en een pauw. Maar ook over de slechtgemutste eigenschappen. Ook gekeken naar onszelf. Hoe zie ik mijzelf. Hoe ziet mijn maatje mij.

Kortom al weer veel gedaan deze week.

Maar dat koffer....dat blijft me toch bezig houden.

Groet Sjaak