Wanneer een sprookje tot leven komt

Wanneer een sprookje tot leven komt…

Op de Uilenspiegel gaan we met alle groepen om beurten om kamp. De kleuters waren dit jaar weer als eerste aan de beurt, wat een feestje was dat! 
Lang voordat we echt op kamp gaan, begint het bij de juffen al te kriebelen, er wordt een thema gekozen en een sprookje geschreven. 
Ouders geven zich op om het kamp mee te organiseren. Ook bij ouders begint het te kriebelen en de meest fantastische ideeën ontstaan. Ik neem je mee in het sprookje van een juf:

Lang geleden in het dorpje Spiegeluil was er eens een tovenaar. Deze tovenaar Tijl wil heel graag een eigen sprookje toveren maar er ging iets mis.. Hij tovert met zijn prachtige amulet drie poppen. 
Tovenaar Tijl komt in groep 1 -2 op de Uilenspiegel langs om te vragen of zij kunnen helpen. Nou dat willen de kinderen wel! De amulet wordt goed bewaakt! 
In een sprookjesachtige nacht werd de amulet door het onweer geraakt en kwamen de poppen tot leven.. maar waar ze nu zijn? De kinderen van groep 1 / 2 speuren de hele school af; ‘Juf die mannen die op de speelplaats aan het werk zijn, kunnen dat de prins en de boswachter zijn?’ Deze mannen waren graszoden op de nieuwe speelplaats aan het leggen.. dus helaas. ‘Juf, er ligt hier een beker, misschien wel van de prins!’ Alles wordt onder de loep genomen.. 
De kleuterklassen worden omgetoverd tot kasteel en het huis van tovenaar Tijl. 
De volgende dag komen de prins, de prinses en de boswachter op school! Ze zijn zó blij maar willen zo graag naar een sprookje, ze zijn opzoek naar het sprookje Kampilia. De boswachter doet een beetje geheimzinnig en vraagt naar de amulet.. die geven de kinderen natuurlijk niet. 
Laten wij met de kleuters nou net op kamp gaan naar… Kampilia!       
                                                                                        Zondagavond staat er een grote groep ouders klaar om de kampeerboerderij om te toveren naar een sprookje… Buiten wordt een enorm prinsessenbed gebouwd en binnen worden alle bedjes klaargemaakt voor onze kleine dappere ridders, prinsjes en prinsessen. 


Maandag komen ze aan in het mooiste sprookje dat ze ooit hebben gezien. Het verhaal van tovenaar Tijl, de prins, prinses en de boswachter gaat verder. We beleven spannende, grappige en fantastische avonturen op het kamp. De geweldige kookstaf, bestaande uit ouders, zorgt dat wij niets te kort komen.Na ons schoonheidsslaapje worden de papa’s en mama’s die zijn blijven slapen niet wakker gekust door de prins maar wakker geschud door onze kussens. Tijd voor nog een ochtend nieuwe avonturen. Voor 13.00 uur, wanneer alle dappere ridders, prinsjes en prinsessen worden opgehaald, moet de betovering gelukt zijn. Deze ochtend wordt er van alles bedacht en gemaakt door de kinderen. Er worden toverdrankjes bereid, toverkoekjes gemaakt, een uitnodiging geschreven, toverstafjes gemaakt, wij worden nog prachtiger gemaakt. Kortom, weer een dag uit het mooiste sprookje dat er bestaat!Wanneer alle papa’s en mama’s er zijn om het sprookje mee uit te blazen, wordt het laatste stuk van het sprookje gespeeld. Ademloos bewonderen onze kleine dappere kleuters het slot. Ze zitten helemaal in het verhaal! Het is nog even spannend of het goed afloopt maar gelukkig heeft ook dit sprookje een goed einde. En ze leefden nog lang en gelukkig!


Samen met ouders wordt het sprookje weer realiteit en gaan we weer over tot de orde van de dag.. De dag na het kamp mogen ze thuis lekker uitrusten. En donderdag op school… toveren we nog lekker even door. Konden we ons nog maar even terug toveren naar het kamp want ‘Hokus pokus wat was het fijn, het zou toch maar je werk zijn…!’


Media
  • 8ad22044-15c6-417a-8969-dfc7fb581e8e