Van meidenvenijn tot opruimrocker.

Afgelopen week hebben we het met de gehele klas gehad over meidenvenijn. We hebben de verschillende personages besproken en aan de hand van de personages ook gekeken naar onze eigen klas. We hebben geleerd dat iedereen een rol heeft bij meidenvenijn. En ook dat iedereen verantwoordelijk is en hierbinnen moet bewegen om verandering aan te kunnen brengen. Het is erg fijn dat we zo open met elkaar kunnen spreken. Alleen dat al geeft ruimte.
Deze week zijn we ook begonnen met het aanleren van een nieuw lied. De opruimrocker. De kinderen wilden graag een rock and roll lied.
Met zowel groep 4 alsook 5 zijn we gestart met de blok toets van rekenen. 
Via Pravoo lezen oefenen we het op tempo lezen van woordjes. Ik gebruik altijd de Max Verstappen houding. Dat zit deze week wel goed.
Nadat ik vertelde dat Verstappen Hamilton tweemaal had ingehaald en als eerste was gefinisht snelde de kinderen door de woorden heen.
Volgende week donderdag en de week daarna op de maandag en dinsdag mogen de kinderen hun presentatie over de Middeleeuwen laten horen aan de ouders. Hierover krijgen jullie nog bericht.
Dus op 28 november en 2 en 3 december .


Groet Sjaak