Leerkracht zijn is een feestje!!

Betrokkenheid en welbevinden staat bij ons voorop. Wanneer er sprake is van een goed welbevinden en hoge betrokkenheid, kan het kind zich optimaal ontwikkelen. 

 Ons uiteindelijke doel is om kinderen die ruimte en begeleiding te geven waardoor het zelfstandige geëmancipeerde mensen worden. 

 Niet alleen bij de kinderen zien wij een enorme betrokkenheid als de klas weer wordt omgebouwd voor een nieuw gaaf thema. Ook de leerkrachten vinden het lesgeven een feestje!  

Hierdoor ervaren we nog niet direct alle negatieve gevolgen van het leraren tekort. Het team vangt veel zelf op, omdat voor OBS Uilenspiegel  onze kinderen wel topprioriteit zijn! Hier is helaas ook een keerzijde aan. Wanneer de leerkracht die ambulant is gaat vervangen, gaat dat helaas ook ten koste van de kinderen. Er kan dan geen begeleiding gegeven worden aan kleine groepen,  extra ondersteuning in de klassen gegeven worden of het gaat ten koste van werkdrukvermindering, dus waar doen we dan goed aan.  

 Waarom leerkracht zijn echt een feestje is? 

 Het is zo’n fantastisch mooi vak! Wij werken iedere dag met de meest prachtige  wezentjes op aarde!  

 Wij mogen ze iedere dag opnieuw laten stralen,  laten ontdekken, veiligheid bieden, vertrouwen geven in zichzelf en de ander, leren dat fouten maken mag, kunnen omgaan met tegenslagen, laten ervaren wat vriendschappen is en wat dat met je kan doen en we willen iedere dag zelf met de kinderen de slingers ophangen!  

 Voor ons is leerkracht zijn geen werk maar een roeping.  

Iedere leerkracht werkt regelmatig in de avonduren en komt in de vakantie een of meerdere dagen terug, maar als je die blije gezichtjes ziet die staan te popelen om te ontdekken en om  te gaan.. dan hebben wij ons doel bereikt en kunnen wij niet anders dan meegaan in de energiestroom van de kinderen!  

 Natuurlijk is het fijn als dat meer gewaardeerd wordt, maar nog belangrijker.. om het elke dag een geslaagd feestje te laten zijn en om de slingers op te kunnen hangen  hebben we hulp uit Den Haag nodig. Daarom staken wij vandaag.  

 Wij voelen de verbondenheid met  onze kinderen en ouders.. nu Den Haag nog met ons! 

Media
  • betrokkenheid