Toekomst

OBS Uilenspiegel voelt zich ook tijdens de stakingsdag verbonden met MeMo.

Dit schooljaar werken medewerkers/cliënten van Memo een aantal dagen in ons schoolgebouw. MeMo, mensen en mogelijkheden, ondersteunen ons bij het onderwijs dat we geven. Mooi dat we op deze manier iets voor elkaar kunnen betekenen. Een winsituatie noemen we zoiets. Tijdens de eerste stakingsdag gaan wij met het team op bezoek bij Memo. Wim en Bart helpen mee bij het geven van de rondleiding. Tijdens de rondleiding vetellen de eigenaresses van MeMo, Cindy en Emmy, vol bezieling over hun werk, hun drijfveren hun visie. Wim en Bart ondersteunen waar nodig de verhalen van Cindy en Emmy.

We krijgen een rondleiding door de komkommerkwekerij. We zien cliënten die daar werkzaam zijn. Er heerst een gezellige sfeer. Wat hebben ze plezier met elkaar. Samen met Bart, Wim, Cindy en Emmy bekijken we de timmerwerkplaats, de ateliers, waar ze kunnen schilderen, en de huiskamer waar lekker gekookt kan worden. Emmy en Cindy vertellen over hun visie. Het enthousiasme spat er van af. Na een lekkere kop koffie of  thee nemen ze ons mee naar de locatie in Gemert. Hier vertelt Bart over zijn werkzaamheden. Het gaat over het inpakken van Usawa koffie, het opvouwen van de tenues van Boekel Sport en het uit elkaar halen van pallets.
En Emmy vertelt over haar project in Gambia. De plek waar ze al vaak is geweest en in maart weer naar toe gaat. Samen met Cindy. Om daar kinderen een betere toekomst te geven. Omdat kinderen dat verdienen. Omdat kinderen dat waard zijn. Omdat kinderen er toe doen.
Wij als team zijn onder de indruk van wat Memo allemaal organiseert voor de cliënten. Het is fijn om  in de keuken van Memo te mogen kijken. Het werken vanuit een visie en werken vanuit betrokkenheid zijn parallellen met onze school.
’s Middag zijn wij aan zet. Memo komt met negen personen op onze school. Samen met hun gaan wij spelletjes spelen. Mooi om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Ook tijdens deze stakingsdag.

Cindy, Emmy, Bart en Wim bedankt voor de gastvrijheid.

En morgen op de tweede stakingsdag sluiten wij aan bij de demonstratie in Den Bosch. Laten we hopen op eenzelfde betrokkenheid en verbondenheid met het onderwijs vanuit Den Haag. Dan wordt het onderwijs nog een stuk mooier.

Daar zijn wij zeker van.

Geef de kinderen een mooie toekomst.

Omdat kinderen dat verdienen. Omdat kinderen dat waard zijn.

Omdat kinderen er toe doen.

Daarom.

 Team Uilenspiegel

Media
  • memo 1
  • memo 2
  • memo 3
  • memo 4
  • memo 5