We gaan niet op kamp, maar toch gaan we. Naar circus Hupsakee!

In mei beginnen we ieder jaar al met de kampvoorbereidingen. Wekenlang hebben wij leerkrachten en ouders al voorpret. Dit jaar verliep het helaas anders. Door COVID was de vraag; Kunnen we wel of niet op kamp? 

Omdat wij altijd ontzettend veel hulp van onze betrokken ouders krijgen durven we het risico niet te nemen om op locatie te blijven slapen. Balen maar meteen ontstaan er ook geweldige ideeën.  Niet alleen het team maar ook ouders opperen fantastische plannen. Dit wordt weer een feestje!

De school is net begonnen dit schooljaar.

Groep 1-2 en 3 krijgen belangrijk bezoek van circus directeur Hoog in de Bol.

Hij komt vol trots vertellen over zijn prachtige circus waar nooit iets mis gaat. Maar dan komt Adrie binnengelopen, er is een probleem want er zit een knurf in de sloop van de olifant. Ehm een knoop in de slurf. De directeur wil er niets van weten en loopt trots weg. Adrie vertelt aan de kinderen dat hij stiekem de knoop in de slurf heeft gelegd want hij wil geen olifantendresseur meer zijn. Maar wat is dan wel zijn talent?

De kinderen van groep 1,2 en 3 zitten meteen helemaal in het verhaal en gaan allerlei talenten zoeken die bij Adrie zouden kunnen passen.

In diezelfde week komen ook twee clowns op bezoek. Clown Giecheltje giechelt niet meer zo veel. Ze wil eigenlijk helemaal geen clown meer zijn. Tot overmaat van ramp komt de volgende dag Loesje de leeuwentemmer in paniek op school want haar leeuwen zijn ontsnapt. Hoe moet dat nou…over een paar dagen is de grote show! Gelukkig is daar ook het vrolijke ‘Meisje’. Meiske wil heel graag helpen, want ze wil zooooo graag in een circus werken en ze heeft gehoord dat er binnenkort een optreden is. Daar wil ze naar toe!

Gelukkig willen alle kinderen van groep 1-2 en 3 van de Uilenspiegel mee op kamp om te proberen of we de voorstellingen kunnen gaan redden.

Maandagochtend vertrekken we met een vossenjacht naar de Donk. Na deze leuke vossenjacht is het tijd om even onze spieren te trainen om een echte circusartiest te zijn. Dankzij leuke oefeningen van Adrie zijn we zo weer fit.
Tijd om ‘ echt op kamp te gaan’ volgens de kinderen. Camping De Weidevogel heeft hun prachtige camping voor ons opengesteld voor twee dagen! Wat een fantastische plek!
Net voordat we met de ateliers willen beginnen willen de clowns nog even wat zeggen. Giecheltje is nog steeds verdrietig. Zelfs de grapjes van de andere clown werken niet meer. Wie weet is er tijdens de ateliers wel iets wat Giecheltje leuk vindt..?
Tijdens de ateliers worden prachtige circus dingen gemaakt, er worden circuskunsten geoefend, circusartiesten worden geschminkt en kinderen oefenen om een echte leeuw te worden bij Loesje de leeuwentemmer.
Na de ateliers is Giecheltje erg blij. Ze heeft haar nieuwe talent ontdekt; goochelen! Ook Loesje is blij want ze heeft prachtige dansleeuwen gevonden. Maar ze vinden het toch wel erg spannend om dit aan directeur te vertellen. Het probleem van Adrie is ook nog niet opgelost. Morgen is de grote show, zal dit goed gaan komen?
Wij gaan nog even lekker spelen op de leuke camping. We zoeken de verkoeling onder de grote sproeiers, heerlijk!
Nadat we heerlijk frietjes hebben gegeten sluiten we de eerste dag af met een spannend en grappig interactief verhaal van Tom.

De volgende dag zijn we weer helemaal fit voor de grote dag. Zou alles goed gaan komen?
Meiske heeft een goed idee; het beste circus is een circus waar iedereen zijn talent kan laten zien. De directeur vindt het een goed idee MAAR we missen dan echt nog een paar dingen. En laten we die nou net met het bosspel gaan verdienen! Nadat het proeven, rennen en draaien hebben we allerlei attributen verdiend. Het lijkt steeds meer goed te gaan komen.
En wie komt daar aangelopen? Een echte circusartiest! Chez René heeft allerlei echte attributen waar wij op mogen gaan oefenen. Alle kinderen zijn echte artiesten!
De grote show kan gaan beginnen!
Vanuit de camper worden er kaartjes verkocht voor ouders die komen kijken; variërend van 10 cent tot 100.000 euro. En net als in het circus wordt er heerlijke popcorn uitgedeeld.   
Na een grappige show van de clowns, Chez René, knappe kunsten van Adrie en een mooie dansvoorstelling van de leeuwen sluit circusdirecteur Hoog in de Bol het meest mooie circus af. Dankzij alle hulp van Meiske is alles goed gekomen. Het is tijd voor een nieuwe directeur. Meiske mag in het circus komen werken als directeur!
Alle grandioze circusartiesten krijgen een circusdiploma en een rode neus. We sluiten af met ons kamplied. Wat hebben we weer super mega genoten! 

Media
  • circus